РЕАЛИЗАЦИЈА АКТИВНОСТИ ПРЕДВИЂЕНИХ РАЗВОЈНИМ ПЛАНОМ ШКОЛЕ

Поводом обележавања Дана библиотеке који је био 23.9. организовали смо дружење наших ученика нижих разреда. Ученици подручне школе из Лединца са својом учитељицом Варга Весном били су у посети музеју чика Јове Змаја….
У Музеју су имали прилику да обиђу све просторије у кући Чика Јове, чули су причу о његовом животу и имали прилику да се мало одморе у његовом дворишту у ком се традиционално завршава осмогодишњи циклус образовања наших ученика, свечаном доделом сведочанстава и диплома.
Сликали су се поред бисте чика Јове а онда кренули у школу на договорено дружење са вршњацима.
Осмеси на лицима наших малишана говоре више од речи а овим је показан још један од примера добре праксе које треба чешће организовати.
Затим су посетили и матичну школу у Сремској Каменици где су се упознали са осталим простором у школи, обишли канцеларију педагога и психолога, фискултурну салу и за крај овог лепог дружења одиграли су и пријатељску фудбалску утакмицу са ученицима 3/1 одељења. Утакмица је одиграна на фудбалском терену и том приликом уприличено је и дружење ученика и учитељица подручне и матичне школе.
И сви су били јако задовољни данашњим дружењем а тематски дан планиран са пуно љубави у потпуности је остварен.
За узврат су позвали своје другаре да следећи пут дођу у посету подручној школи у Лединцима како би наставили ову дивну сарадњу.
Ово је један од задатака који је саставни део развојног плана наше школе из дела сарадње између наше две школе као и део подршке ученицима пошто у одељењу са којим су се дружили тренутно наставу похађа дечак који је до скоро похађао наставу у Лединцима. Сматрамо да овај ведар дух и начин дружења треба да се настави и постане наша свакодневница.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *