Карловачка гимназија нам била у гостима

Карловачки ђаци и професори у гостима у нашој школи

Дана 20.11.2018. године, посетили су нас професори и ученици Карловачке гимназије, како би представили осмацима, будућим средњошколцима, ову гимназију, шта све она нуди и како изгледа школовање у најстаријој српској гимназији.

Професори који су говорили су професор енглеског језика и професорка норвешког језика, који је од ове школске године, као и јапански језик, новоуведени језик за изучавање у Карловачкој гимназији. Поред ових нових језика, професори су представили школу и говорили о два смера, а то су савремени и класични. На савременом смеру могу се изучавати сви светски језици, али и мртви језици, латински и старословенски. Поред енглеског, немачког, руског, француског, италијанског, шпанског, у понуди су и грчки и старогрчки, пољски, кинески и корејски језици.

Више наших ученика заинтересовало се, када су чули из прве руке, од ученика првог разреда, Максима, како се учи, каква је атмосфера и какво је дружење у Карловачкој гимназији.

Професори су поделили и флајере са информацијама о  Карловачкој гимназији и одговарали на питања ученика у вези са пријемним испитом који се полаже за ову филолошку гимназију.

Цео сусрет је протекао у пријатној атмосфери на задовољство свих присутних.

проф. Нера Рикић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

− 5 = 3